Find os på instagram
Find os på facebook
Nyhedsbrev
Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Foto af skilt med teksten Avenue De ChampagneOm Champagne

Ingen over og ingen ved siden af – champagne er og bliver enestående. Ud over at smage fantastisk, er champagne forbundet med glæde og fest – livet skal være en stor fest – og derfor anbefaler vi, at champagne ikke kun drikkes til festlige lejligheder men også drikkes som ledsager til et dejlig måltid mad.

Vi har kastet vores kærlighed på 6 huse; 2 i Côte des Blancs (Franck Bonville og Stéphane Coquillette) 2 huse i Montagne de Reims (Marie Nöelle Ledru og Pierre Paillard) samt 2 huse fra Vallée de la Marne (Tarlant og Nowack)

Det er alene bobler fra champagne, der må benytte navnet champagne, men metoden at lave champagne på benyttes også ved produktion af Cava, Spumante m.v. Om end det også kan smage godt, så bliver det aldrig champagne.

Det er tilladt at benytte flere forskellige druer i champagne, men det er generelt chardonnay, pinot noir og pinot meunier, der anvendes. Hvor chardonnay og pinor meunier er kendetegnet ved frugtigheden og finesse, så er champagne lavet med pinot noir ofte med mere dybde og mere maskuline.

Champagne, der laves på 100% chardonnay, betegnes som blanc-de-blancs og champagne lavet på røde druer kaldes blanc-de-noirs.

I champagne anvendes også en skala, der betegner hvor tør eller sød en champagne er baseret på sukkerindholdet per liter.

Brut Nature – Non dosé: 0 g. sukker pr. liter

Extra Brut: 0-6 g./l

Brut: 0-15 g./l.

Extra-sec : 12-20 g./l.

Sec : 17-35 g./l.

Demi-Sec : 35-50 g./l.

Doux : +50 g./l.

Husk at T’et skal udtales i ordet ”brut ”.