Find os på instagram
Find os på facebook
Nyhedsbrev
Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Om Bourgogne

Bourgognes vindistrikt består af 5 områder, hvor vi har valgt primært at koncentrere os om de 2 mest kendte områder i Côte d’Or, Côte de Nuits i nord og Côte de Beaune i syd, men har også en enkelt producent i Rully, som hører under Côte Chalonaise. Vi håber med tiden også at kunne præsentere vine fra de sidste områder i Bourgogne; Chablis og Maconnais.

Cöte de Nuits

I Côte de Nuits produceres noget af det ypperste rødvin i verdenen; ja munden løber næsten i vand, når man eksempelvis nævner Gevrey-Chambertin, Chambolle-Musigny, Morey-St. Denis, Nuits-St. Georges etc. 

Til trods for at Côte de Nuits er et meget lille område, er vinene fra de forskellige appellationer særdeles forskellige gående fra de ofte kraftige og krydrede vine fra Gevrey-Chambertin til de fløjlsbløde vine fra Chambolle-Musigny og Nuits-St. Georges.

Vi har valgt 3 producenter, der giver os mulighed for at præsentere skønne vine fra det kraftige Gevrey-Chambertin til de mere feminine vine fra Chambolle-Musigny og området imellem 2 yderpunkter Morey-St. Denis.

Côte de Beaune

I forlængelse af Côte de Nuits mod syd ligger Côte de Beaune, som producerer store rødvine fra bl.a. Corton, Pommard, Volnay og Beaune og de store hvidvine fra Meursault, Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet.

Et er at man kan smage forskel på vinene fra de forskellige byer, men at vin fra marker med beliggenhed lige ved siden af hinanden kan smage så forskelligt, som de gør her, er fascinerende – og smagen er i top.

Vi koncentrer os om hvidvinene fra Meursault og Puligny-Montrachet, men med behagelige afstikkere til Chassagne-Montrachet og St. Aubin samt rødvin fra Beaune fordelt på 3 producenter.

Vi håber, at vi senere kan præsentere rødvine fra Volnay og Pommard.

Côte Chalonnaise

I forlængelse af den sydligste spids af Côte de Beaune ligger Côte Chalonaise. De mest kendte vinbyer med egen appellation controlée er Bouzeron, Rully, Mercurey, Givry og Montagny.

Generelt er der ikke stor forskel på de ”lettere” vine fra Côte de Beaune i forhold til vinene fra Côte Chalonaise. Jordbunden er meget ens, vinmarkerne ligger i de samme højder og det er de samme druer, som anvendes - pinot noir og chardonnay. Forskellen findes i vinmarkernes mikroklima. Vinene er ikke så beskyttet mod vinden som i Côte de Beaune og selv om, at området er beliggende længere mod syd, har druerne brug for flere timer i solen for at blive fuldstændigt modne og plukkes derfor senere end i Côte de Beaune.

Vi har valgt en enkelt biodynamisk hvidvinsproducent i Rully, som laver nogle skønne kommunevine og en herlig 1. cru hvidvin.

Diverse flasker fra Domaine Alex Gambal