Find os på instagram
Find os på facebook
Nyhedsbrev
Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Der er 1 vare.
Underkategorier
  • Champagne Franck Bonville, Avize, Côte des Blancs
    Champagne Franck Bonville, Avize, Côte des Blancs Dette vinhus besidder 20 ha vinmarker, som alle er beliggende i hjertet af Côte des Blancs, dvs. i grandcru-byerne Cramant, Avize og Le Mesnil-sur-Oger. Franck Bonville er det ene af vores ”chardonnayhuse” eller ”blanc-de-blancs”, som det hedder i Champagne, når vinen er lavet på 100 % chardonnay. Chardonnay er ensbetydende med en vis syre og mineralitet. Syren medfører, at vinen bevarer sin friskhed og duft, og mineraliteten giver fornemmelsen i ”næsen” af skifer, flint, sten eller kalk samt rankhed og nerve, når du smager på vinen. Derfor er det også oplagt at sammenligne god blanc-de-blancs-champagne med de gode hvidvine fra Bourgogne, som også er lavet på 100 % chardonnay. Der anvendes culture raisonnée eller lutte raisonnée, dvs. vinene laves stort set uden brug af kunstgødning og skadelige insekt- og plantegifte. Vi har efterhånden fulgt dette vinhus gennem mange år og er begejstrede over kvaliteten, særligt på grund af husets evne til at få chardonnaydruen og Côte des Blancs-områdets karakteristika frem. De har altid skabt champagne af høj kvalitet og til en attraktiv pris. www.champagne-franck-bonville.com
  • Champagne Stéphane Coquillette, Chouilly, Côte des Blancs
    Champagne Stéphane Coquillette, Chouilly, Côte des Blancs I fem generationer har familien Coquillette lavet champagne med udgangspunkt i Chouilly, som er en Grand Cru landsby i Côte des Blancs på grænsen til Montagne de Reims. Domænet besidder 6,6 hektar i Côte des Blancs og Montagne de Reims, hovedsagligt i Chouilly og Cuis for chardonnay og Aÿ og Mareuil Sur Aÿ for pinot noir druer. Vindyrkningen er - ligesom hos vores andre champagneproducenter - culture raisonnée/lutte raisonnée. Imellem rækkerne med vin anvendes der bark eller man lader græsset gro for at undgå jorderosion og minimere anvendelsen af ukrudtsmidler. Der anvendes kun organisk gødning. Champagne Coquillette er vores senest tilkommende hus i Champagne. Vi har valgt dette domæne, fordi deres champagner supplerer vores øvrige champagner lavet på chardonnay og pinot noir, og viser andre interessante nuancer af champagne. Champagnerne fra Coquillette er meget delikate og med en fantastisk finesse. Det går igen i samtlige cuveer, som alle har fine bobler og blød struktur, men samtidig også frisk og lang eftersmag. Champagnerne skal drikkes – som enhver anden stor hvidvin – ikke for koldt, da det maskerer de delikate smage og dufte, og meget gerne i et vinglas/stort champagneglas, så champagnen kan få lov til at åbne sig og udtrykke deres fantastiske kompleksitet. Hvis du sætter pris på champagne med flere dimensioner, er dette absolut et hus, som er værd at prøve. www.champagne-coquillette.fr  
  • Champagne Marie-Nöelle Ledru, Ambonnay, Montagne de Reims
    Champagne Marie-Nöelle Ledru, Ambonnay, Montagne de Reims Dette vinhus dyrker 2 ha vinmarker, hvoraf 1,7 ha er med pinot noir og resten er chardonnay. Vinmarkerne er primært beliggende i Ambonnay, som er grand cru-by for pinot noir. Pinot noir fra Ambonnay er kendetegnet ved at levere champagne, som er kraftig og fyldig og med kompleks duft af jord, skovbund eller vildtkød og dermed vin, du kan dufte til i evigheder, som andre typer af vellavet pinot noir-vin. Dette gælder også vinene fra Ledru: det er vin til maden, f.eks. til laks, tun, kalv eller vildt på grund af den rige smag og den lange eftersmag. Derudover er der friskhed og god syre i vinene, så de er meget velafbalancerede. Vinmarkerne dyrkes også lutte raisonnée, og i det hele taget er holdningen hos Ledru, at der skal gøres så lidt som muligt ved vinen, så vinen fremstår så naturlig som muligt. Der sker derfor ingen filtrering af vinen og kun meget begrænset tilsætning af sulfitter, når vinen først er kommet i kælderen. Degorgering er stadig i hånden, så processen er så hurtig, at oxidering af vinen begrænses. Ledru forstår at lave champagne, der i den grad viser, hvorfor ”stor” champagne også laves på pinot noir og ikke kun på chardonnay. Stilen er intens vinøs med minimum 85 % pinot noir i hver enkelt type champagne. Vinene har krop, er friske, raffinerede og har struktur til at ligge i kælderen i en årrække og udvikle nye nuancer.
  • Champagne Tarlant, Oeuilly, Vallée de la Marne
    Champagne Tarlant, Oeuilly, Vallée de la Marne Vores nyeste vinhus, Champagne Tarlant besidder ca. 13 ha. vinmarker bestående af over 40 parceller i 4 landsbyer i Marne-dalen og er fordelt på ca. 50% pinot noir, 30% chardonnay og 19% pinot meunier. Resten er fordelt på arbanne, petit meslier og pinot blanc. Vinmarkerne vest for Epernay er meget forskellige. Ved Marnefloden er markerne sandede og ofte med fossiller og op ad bakkerne indeholder markerne mere kalk i undergrunden. Dertil kommer marker jordbund med kalk og ler og nogle med silex. Faktum er at de meget forskellige jordbundsunderlag kommer stærkt til udtryk i Tarlants forskellige cuvéer. Der laves champagne, som er fulde af smag og nuancer. Alle med god struktur og lav dosage. Der er stor respekt for miljøet og terroir. Der anvendes ikke pesticider eller kunstgødning.  Læs mere om Tarlant på deres website her.
  • Champagne Pierre Paillard, Bouzy, Montagne de Reims
    Champagne Pierre Paillard, Bouzy, Montagne de Reims Paillards vinmarker er fordelt på 28 parceller og omfatter i alt 11 ha. Alle vinmarker er beliggende i Grand Cru byen Bouzy. Selvom Bouzy er mest kendt som en ”pinot noir by” udgør markerne med chardonnay ca. 40% af beholdningen hos Paillard, fordi det giver friskhed i champagnerne. Vindyrkningen er ikke certificeret som økologisk, men der fokuseres på bæredygtighed. Der anvendes ikke kunstgødning. Druerne plukkes, når de er meget modne og der chapitaliseres ikke. Champagnerne fra Paillard er meget karakteristiske for Bouzy med kombination af moden frugt og mineralitet. Harmoniske og sofistikerede champagner, som bør prøves. Læs mere om Paillard på deres webside her.
  • Champagne Nowack, Vandieres - Valle de Marne
    Domaine Nowack, Vandieres – Valle de Marne Domaine Nowack ligger i landsbyen Vandieres i Valle de Marne, der primært er Pinot Meunier og Pinot Noir land. Domænet har været i familiens eje siden 1795. Flavien Nowack er opflasket med champagne, men har også været i lære hos stjerneproducenten i Meursault, Coche-Dury. Han startede i 2011 med at producere champagne i eget navn fra egne parceller, medens Nowack senior fortsat producerer familiens champagne. Flavien Nowack er en stjerne i svøb på champagne himlen. Der er tale om ultra håndholdt champagne, hvor han forsøger at være så tro mod naturen som overhovedet muligt. Han producerer indtil videre 4 cuveer, hvoraf alene 3 af dem er frigivet; La Fontinette (2.497 flasker), Les Bauchets (1.700 flasker) og Cru d’origineVandiers (311 flasker). Vi har samlet fået 220 flasker, så her er virkelig tale om en raritet, men vigtigst af alt champagne af meget høj klasse!