Find os på instagram
Find os på facebook
Nyhedsbrev
Betal med betalingskort Betal med betalingskort

Der er ingen varer

Champagne Marie-Nöelle Ledru, Ambonnay, Montagne de Reims

Dette vinhus dyrker 2 ha vinmarker, hvoraf 1,7 ha er med pinot noir og resten er chardonnay. Vinmarkerne er primært beliggende i Ambonnay, som er grand cru-by for pinot noir. Pinot noir fra Ambonnay er kendetegnet ved at levere champagne, som er kraftig og fyldig og med kompleks duft af jord, skovbund eller vildtkød og dermed vin, du kan dufte til i evigheder, som andre typer af vellavet pinot noir-vin.

Dette gælder også vinene fra Ledru: det er vin til maden, f.eks. til laks, tun, kalv eller vildt på grund af den rige smag og den lange eftersmag. Derudover er der friskhed og god syre i vinene, så de er meget velafbalancerede.

Vinmarkerne dyrkes også lutte raisonnée, og i det hele taget er holdningen hos Ledru, at der skal gøres så lidt som muligt ved vinen, så vinen fremstår så naturlig som muligt. Der sker derfor ingen filtrering af vinen og kun meget begrænset tilsætning af sulfitter, når vinen først er kommet i kælderen. Degorgering er stadig i hånden, så processen er så hurtig, at oxidering af vinen begrænses.

Ledru forstår at lave champagne, der i den grad viser, hvorfor ”stor” champagne også laves på pinot noir og ikke kun på chardonnay. Stilen er intens vinøs med minimum 85 % pinot noir i hver enkelt type champagne. Vinene har krop, er friske, raffinerede og har struktur til at ligge i kælderen i en årrække og udvikle nye nuancer.